Már olvashattatok az előző írásaim egyikében a Rooibos tea iránti rajongásomról. Nemrégiben Shirinda márkanév alatt sült mandulásra leltem, amit még aszalt gyümölcsökkel is megbolondítottak.
Isteni finom nedű főzhető belőle.
Egy csavarral pedig desszert.
Ehhez fél liter vízből egy púpozott teáskanál teafűvel forrázatot készítünk és úgy negyed óráig állni hagyjuk.
Mézzel és kevés citrommal ízesítjük, majd belekavarunk 1 cs. zselésítőport. Elkeverjük alaposan és hagyjuk langyosra hűlni.
Ekkor dobáljuk bele a gyümölcsöket.
(Ma úgy hozta a véletlen, hogy nálunk gyümölcsnap volt, kaptam almát, szőlőt és végül egy üveg olívaolajért cserébe kilónyi szedret.Egy részét a zselébe tettem, a többit lefagyasztottam.Bármilyen bogyós gyümölccsel finom a zselé, mondjuk pl.málnával.)
Ezután már csak az időre kell bízni, mikor dermed meg a művünk.
Kellemes, hűsítő, zamatos, különleges. Rád vár!
Utolsó kommentek