Tudom, a zöldbabot nem sokan szeretik. Én is csak akkor, ha teljesen friss. Próbálkoztam télire eltenni úgy, hogy kicsit blansíroztam és betettem a fagyasztóba. Hááát. Nekem nem jött be.
Mostanság azonban olvastam Kisildi blogját, ahol ráakadtam erre a receptre.Itt az eredeti, olvassátok!
http://kisildi.blogspot.hu/2013/07/mustarszoszos-zoldbabsalata.html
Gondoltam, megér egy próbálkozást, és íme!
Óvatosságból én csak fél kilóval próbálkoztam, az eredeti recept kilónyi zöldséget ír!
Hozzávalók:
1/2 kg tisztított zöldbab
1 fej sonka- vagy lilahagyma
só, bors
almaecet
Öntethez:
3 dl zöldség alaplé vagy húsleves
1 púpozott evőkanál mustár (dijoni)
1,5 dl tejszín
3 dkg vaj
1 kiskanál étkezési keményítő
só,bors
A zöldbabot annyi vízben amennyi ellepte lefedve al dente-re (félkemény, még roppan) főztem. A főzővízbe került némi almaecet, a felkarikázott hagyma, só és bors.
Leszűrve kicsit hagytam hűlni.
A szószhoz friss és forró húsleves alapot használtam.Ebbe tettem bele a vajat, mustárt, majd besűrítettem a keményítővel elkevert tejszínnel.
Csak addig kevertem amíg néhányat rottyant, máris sűrűvé vált.
Sózás,borsozás után a babra öntöttem és petrezselyemlevéllel díszítettem.
Hidegen és melegen is finom!
Következő alkalommal jöhet az egy kiló, mert pillanatok alatt elfogyott!
Falatozás közben hallgathattok zenét is! Ez az ajánlatom számotokra :)
Utolsó kommentek