Narancsos kacsa egészséges salátával egyszerűen.
Kedvelem a szárnyast, mert egészséges, sovány husit ad. Többnyire csirkét sütök, azonban most megláttam egy szép kacsát. Nincs ugyan speciális kacsasütő edényem, de gondoltam megsül jénai tálban is, így megvettem.
Szép két kilós darab. Azzal vettem kezelésbe, hogy kívül-belül bedörzsöltem sóval, így tettem a tálba. Megszórtam rozmaringgal, hasüregébe két almát toltam. Ráfacsartam egy narancs levét és egy pici vizet öntöttem alá.
Zsiradék nem szükséges, mert önmagában zsíros, és ezt engedi ki a sütés folyamán magából fokozatosan.
Lefedve 220 fokos sütőben bő két órát melengettem. Időnként locsolgattam saját levével.
Megéri az időt rászánni, mert omlós, puha, zamatos sült a végeredmény. Kitettem kicsit hűlni, és mire lefényképeztem volna, már valakinek a családból sikerült belőle enni. Kicsit mérges lettem, de aztán csak nevettem magamon. Nem igazíthatom a fotózáshoz az étvágyat! Igyekeztem olyan szögből lekapni, hogy kevéssé látszódjon.
Köretként saláta illik hozzá (többek közt). Madársalátát és rukkolát -mindkettőből fél kilót- tálban összekevertem és dresszinggel kevertem.Ez fél dl olívaolajból ,2 dl joghurtból, kis almaecetből, sóból, csipetnyi cukorból állt. Egyszerű és nagyszerű.
Nekem a melle a kedvencem, ahogy beleharapsz, földi mennyország! Az ízlelőbimbók örömtáncot járnak jöttére.
Zárásként erdeigyümölcsös sorbet-et választottam friss eperrel.Ezt nem én készítettem, de majd eljön annak is az ideje, akárki meglátja!
Utolsó kommentek